söndag 7 april 2013

The Haunting in Connecticut 2 - Ghosts of Georgia

Den första "The Haunting in Connecticut" tycker jag var ett exempel på en lyckad skräckfilm. Hur är då tvåan? Nja. Den har ingeting att göra med ettan överhuvudtaget. Den utspelar sig inte ens i Connecticut (märkligt nog..)
Vi får följa en familj som flyttar in i ett hus i amerikanska södern. Mannen i familjen spelas av skådisen Chad Michael Murray (som vi känner igen från tv-serien "One tree hill" där han spelade Lucas) I början är allt frid och fröjd, men när familjens lilla flicka får syn på ett spöke så börjar gamla synder komma upp till ytan. Det visar sig att huset ligger nära en gammal knutpunkt som hjälpte slavar att fly förr i tiden. En plats där fasansfulla saker hänt.
Som vanligt (höll jag på att säga) så baseras filmen på en sann histora, vilket man nog (som vanligt) bör ta med en nypa salt. Men när filmen är slut får man iallafall se ansiktena på dom riktiga personer som filmen handlade om.
Ett stort problem med filmen är att alla skrämseleffekter är så repetativa. Ett spöke skymtas. Sen repeteras det femtielva gånger. Till slut är det inte läskigt längre. Det är först på slutet som filmen tar sig och lägger in en högre växel.
Den här tvåan är tyvärr inte lika bra som ettan. Den känns lite oinspirerad. Tolka mig rätt nu, den är inte dålig, men inte heller särskilt bra. Medelbra var ordet. Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar