måndag 6 maj 2013

The Call

Spännande thriller där skådespelerskan Halle Berry spelar larmtelefonisten Jordan Turner. I filmens början får hon ett desperat larmsamtal från en tonårstjej i fara. En man håller på att bryta sig in i hennes hem. Innan Jordan hinner skicka dit polisen så dör flickan. Jordan blir helt knäckt av händelsen.
6 månader senare jobbar hon med att utbilda nya larmtelefonister, hon pallar inte att ta samtal själv längre. När en av hennes lärlingar får ett svårt larmsamtal tvingas Jordan ta över samtalet. Det kommer från en tonårstjej som blivit kidnappad och slängd i bagaget på en bil. Snart förstår Jordan att flickan blivit kidnappad av samme galning som begick det första mordet. Jordan måste nu göra sitt yttersta för att hålla flickan vid liv medans galningen kör bilen mot en okänd plats.
"The Call" är duktigt spännande med små medel; Halle Berry pratar i telefon med en flicka instängd i bagaget på en bil. Vart kommer flickan att föras? Kan hon signalera till medtrafikanter? Hur kommer i så fall galningen att reagera?
Den första timmen är ruskigt spännande, men sedan tappar filmen styrfart och blir inte riktigt spännande förrän i slutminuterna igen. Hade "The Call" klarat hålla spänningen uppe hela filmen igenom så hade betyget blivit högre.
Betyg: 3½ av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar