torsdag 16 maj 2013

Texas Chainsaw 3D

Den allra första filmen "The Texas Chainsaw Massacre" från 1974 är nog en av de obehagligaste skräckfilmer som någonsin gjorts, så hur står sig då denna nya film i konkurrensen? Nja... Låt oss reda ut en sak direkt. Den nya "Texas Chainsaw 3D" är ingen remake på originalet utan ett uppföljare som tar vid åtskilliga år efter.
Under filmens förtexter får vi se händelser från den första filmen så vi är bra uppdaterade om vad som hänt tidigare när filmen väl drar igång.
Vår hjältinna Heather får reda på att hon ärvt ett hus efter en släkting på bonnvischan. Hon åker dit tillsammans med några kompisar. Det visar sig vara ett stort misstag - för nere i källaren, bakom lås och bom, finns den efterblivne Leatherface med sin motorsåg. När han väl blir utsläppt går ingen säker.
Det finns några bra idéer som funkar i filmen. Hjältinnan utvecklas t.ex. till något som jag inte alls hade trott från början (jag kan inte säga mer för då avslöjar jag för mycket) Men det finns också några direkt löjliga scener. Jag tänker t.ex. på scenen där Leatherface springer omkring på ett nöjesfält.
Trots att "Texas Chainsaw 3D" är väldigt blodig så är den inte ens i närheten av att vara lika obehaglig som den första filmen. Men den är inte heller dålig. Om du inte har för högt ställda förväntningar på denna skräckfilm så funkar den.
Beyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar