onsdag 4 september 2013

The Conjuring

"The Conjuring" känns som en gammal hederlig rysare. Inte bara det att den utspelar sig på 70-talet, utan även det faktum att den är fri från CGI (datorgrafik) känns annorlunda. Filmen handlar om två spökjägare, Ed och Lorraine Warren (som är två personer som finns på riktigt) som tar sig an ett övernaturligt fall där en familj terroriseras av onda krafter.
Ett par scener är riktigt spännande. Bl.a. en scen med händer som klappar, och en annan när hjältinnan ramlar genom golvplankor och fastnar i källaren.
Regissören heter James Wan och har tidigare gjort filmerna "Insidious" och "Saw" och hans hantverke känns säkrare och säkrare för varje film. Skådisarna är bra och atmosfären kuslig (om du står ut med det sävliga tempot)
Egentligen är "The Conjuring" inte så märkvärdig (tro inte alla hajpade citat i tv-reklamen..), det är en långsam, traditionell spök/exorcism-rulle, men den är ändå ganska bra.
"The Conjuring" innehåller inget splatter eller blod, utan använder istället gammal hederlig psykologisk spänning. Filmen har varit en succé i USA och redan är en uppföljare på gång.
Betyg: 4 av 5


2 kommentarer:

  1. Har längtat efter denna filmen. Ska se den på lördag. Verkar bra!

    SvaraRadera
  2. tyckte den var skitbra!

    SvaraRadera