måndag 28 januari 2013

Barricade

Efter att mamman dött tar pappan sina två barn till en ödslig stuga i de snöiga bergen för att komma ifrån allt. Vinter, kyla och snö gör sedan att de inte kan ta sig därifrån, utan är fast. Snart börjar pappan se syner som han inte vet är verkliga eller inte. Han skymtar t.ex. en kuslig gestalt utanför fönstret.
Han beslutar sig för att spika igen alla stugans dörrar och fönster för att skydda sina barn. Då kläcker ett av barnen det kusliga konstaterandet att nu kanske dom har stängt inne ondskan istället för att hålla den ute. Mycket riktigt. Pappan hör mystiska ljud från vinden. Han börjar också lida av en oförklarlig feber som gör hans förvirring ännu värre.
"Barricade" började lovande, men ganska snart stod det klart att här skulle man inte bli särskilt rädd. Skådespelarinsatserna är det inget fel på. Manuset är väl inte direkt uselt heller. Det är bara en sådan film där det är svårt att sätta fingret på varför resultatet inte blev särskilt bra. För det blev det inte.
Det här var en ganska lam skräckfilm. Knappt ens läskig alls. Se den bara om du är extremt sysslolös en regnig söndagseftermiddag.
Betyg: 2 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar