lördag 15 juni 2013

Stranded

Sci-fi skräckfilm med Christian Slater i huvudrollen. En rymdfarkost med fyra astronauter ombord råkar ut för en meteoritstorm. När de senare analyserar en meteorit hittar dom skumma rymdsporer som får astronauterna att bete sig märkligt. Snart utbryter paranoia och ond bråd död.
"Stranded" påminner om många andra filmer i den här genren, typ "Alien" och "The Thing" (vilket är filmer jag ÄLSKAR!) Om du har sett de flesta av dessa filmer kommer varenda scen att kännas bekant. Men att imitera bra filmer behöver inte nödvändigtsvis vara dåligt, så varför var "Stranded" inte bra? Det kan jag förklara ganska enkelt.
Så här går det när manusförfattare tycker det är onödigt att låta oss lära känna huvudpersonerna. Då bryr vi oss inte vad som händer med dem. Tänk dig följande scenario: en bil med främlingar i kör utför ett stup. So what? Du bryr dig inte och det blir inte särskilt spännande heller. Men om istället en bil med dina bästa vänner i kör utför ett stup - DÅ bryr du dig. Då blir det spännande och dramatiskt.
Så att oavsett hur mycket elände personerna i "Stranded" råkar ut för så bryr vi oss inte. Vi känner dem inte.
Betyg: 2 av 5

1 kommentar:

  1. sån jävla kass film. såg den precis. verkligen värdelös

    SvaraRadera