söndag 18 augusti 2013

Last Exorcism - part II

Vi börjar med de goda nyheterna. "Last Exorcism - part II" är bättre än ettan. Det säger kanske inte så mycket med tanke på att ettan inte var särskilt lyckad (den var dessutom filmad med skakig handkamera som jag avskyr)
Tvåan är gjord som en riktig film. Utan skakig kamera. Underbart att filmmakarna äntligen har upptäckt att man kan sätta kameran på ett stativ och på så sätt få fantastiska bilder som inte skakar.
Vi får återigen träffa stackars Nell som klarade sig undan den första filmens exorcism med blotta förskräckelsen. Nu hamnar hon på ett behandlingshem för ungdomar. Men onda krafter dyker snart upp igen.
De dåliga nyheterna är att filmen bara fyller sin funktion utan att vara direkt bra. Du får precis det som titeln antyder "Last Exorcism - part II" Mer av samma. En styck ömtålig hjältinna, lite psykologiska problem, och en rejäl dos djävulsutdrivning. Eftersom filmen utspelar sig i New Orleans är det naturligvis lite voodoo inblandat också. Och en Mardi Gras parad med kusliga masker. En annan smått obehaglig scen är med en staty som visar sig vara en gautartist som står helt stilla, målad som en staty.
Det görs många exorcism-filmer nuförtiden och du kan råka ut för betydligt sämre än den här.
Sammanfattning: "Last Exorcism - part II" är snäppet bättre än den första filmen, men ändå inte helt lyckad.
Betyg: 3 av 5

1 kommentar:

  1. Ettan sög. Tvåan något bättre, men inte mkt

    SvaraRadera